גיל המעבר ובריחת שתן

נשים רבות חוות דליפת שלפוחית ​​השתן בתקופת גיל המעבר, אך זה לא אומר שאתה צריך לחיות עם זה. למד מדוע זה קורה ומה ניתן לעשות לטיפול בסימפטומים של בריחת שתן במהלך תקופה זו.

 

כולנו שמענו את סימפטומי ההיכר של גיל המעבר – גלי חום, שינויים במצב הרוח והזעות לילה עד כמה שם. אך תסמין אחד נפוץ מאוד לגיל המעבר שנשים רבות אינן דנות בו הוא בריחת שתן.

 

נשים רבות מופתעות כאשר הן מגלות שקשה יותר לשלוט בשלפוחית ​​השתן שלהן במהלך הפסקת גיל המעבר וגיל המעבר. ולמרות שזה סימפטום שכיח לגיל המעבר, זה לא הופך אותו לנורמלי.

 

נשים יכולות לחוות סוגים שונים של חליפות כמו שינוי חוויות הגוף שלהן:

בריחת שתן גורמת לכם לדליפת שתן כאשר אתם מפעילים לחץ מוגבר (לחץ) על שלפוחית ​​השתן. יתכן שתבחין כי במפתיע אתה מתחיל לדלוף מעט כאשר אתה מתעטש, משתעל, צוחק או מתאמן.

 

בריחת שתן דחופה, הקשורה לשלפוחית יתר על המידה, יכולה לגרום לך להרגיש שאתה צריך לעשות פיפי מיד, ולעיתים קרובות לחוש בדחף ללכת פעמים רבות ביום, גם אחרי שבדיוק הלכת. כשאתה לא מגיע לשירותים בזמן, זה יכול לגרום לבריחת שתן.

 

נשים רבות חוות עלייה במספר הפעמים בהן הן צריכות לרוקן את שלפוחית ​​השתן בלילה. צורך להשתמש בחדר האמבטיה פעמיים או יותר בלילה הוא מצב המכונה נוקטוריה.

 

מדוע נזילות שלפוחית ​​השתן מתרחשות במהלך גיל המעבר?

כל אישה תעבור את גיל המעבר בחייה. זה מוגדר רשמית כתקופת הווסת האחרונה שאישה חווה. השנים שקדמו לגיל המעבר נקראות פרימנופאוזה ועשויות להתחיל שנים לפני שתקף את התקופה האחרונה. (הגיל הממוצע של נשים שחלות בגיל המעבר הוא 51.) בתקופה זו הגוף עובר שינויים רבים, בעיקר ירידה דרמטית בכמות האסטרוגן שמייצרת השחלות.

 

לקראת הפסקת הווסת, האסטרוגן ממלא תפקיד חשוב בשמירה על חזקת שלפוחית ​​השתן ורצפת האגן. ירידה זו באסטרוגן גורמת לרבים מתסמיני גיל המעבר ששמעתם עליהם, אך היא גם גורמת לרקמות הנרתיק להיות פחות אלסטיות ודקות ויכולות להחליש את שרירי רצפת האגן. ללא התערבות, השרירים שלך נחלשים באופן טבעי עם הגיל.

 

רצפת האגן המוחלשת שלך מקשה על השליטה בשלפוחית ​​השתן שלך, במיוחד כשמתח עליה (כאמור לעיל).

 

נשים מסוימות עשויות להיות יותר חשופות לנזילות בזמן זה בגלל גורמי סיכון מסוימים:

לידה

ללדת תינוקות זה נפלא, אבל זה יכול לעשות מספר על רצפת האגן שלך, במיוחד אם חווית לידה קשה או לידה. נשים רבות אינן מודעות לנזקים שנגרמו לרצפת האגן שלה עקב לידה. אך במהלך גיל המעבר, אובדן האסטרוגן עלול להחמיר את רצפת האגן שעלולה כבר להיות מוחלשת, ולהוביל לשלפוחית ​​דולפת.

 

תנאים נוירולוגיים

מצבים מסוימים כמו טרשת נפוצה, סוכרת או מחלת פרקינסון עלולים לגרום לנזק עצבי שעלול להקשות על השליטה בשלפוחית ​​השתן.

 

תרופות

תרופות מסוימות עלולות לגרום לדליפת שלפוחית ​​השתן גם כן. שוחח עם הרופא אם אתה חושד שהתרופות שלך גורמות לך לבעיות.

למידע נוסף היכנסו לאתר https://www.ezerneman.co.il/

דילוג לתוכן