לחם קראסטי וטעים

מתכון לחם אומן ביתי זה קל להפליא, והוא מספיק לשלושה כיכרות טעימות, שתוכלו לאפות לפי הצורך. מה שכן, לבצק לוקח רק חמש דקות להכנתו, אינו דורש לישה או ציוד מיוחד כלשהו ויכול לנוח במקרר עד שבועיים (הטעם הופך מורכב ככל שהוא יושב יותר). המתכון מותאם בצניעות מאחד מספרי האפייה האהובים עלי, לחם אומן בתוך 5 דקות ביום מאת ג'ף הרצברג M.D. וזואי פרנסואה.

 

מה תצטרך להכין את הלחם

במתכון זה יש רק ארבעה מרכיבים: קמח לכל המטרה, שמרים מיידיים, מלח ומים. (קמח התירס מיועד לאבקת המחבת.) כפי שאתה יכול לראות, אני משתמש בשמרים מיידיים (או בעלי גידול מהיר). אם אתה מעדיף להשתמש בשמרים יבשים פעילים, זה בסדר. תצטרך להמיס אותו במים לפני שתוסיף את הקמח.

 

כיצד להכין לחם

בקערה גדולה מאוד (6-ליטר), שלבו את הקמח, המלח והשמרים. מערבבים לשילוב.

 

הוסף 3 כוסות מים פושרים (אין צורך להיות מדויק).

 

מערבבים בעזרת כף עץ עד לקבלת תערובת לחה אחידה, ללא כתמי קמח.

 

הבצק צריך להיות דביק ולהתאים לצורת הקערה. אם הבצק שלך יבש מדי, הוסף כמה כפות מים חמים יותר. אם הוא רטוב מדי, הוסף כמה כפות קמח. מכסים את הקערה באופן רופף בניילון נצמד ונותנים לה לשבת על השיש במקום חמים למשך שעתיים. כפי שתוכלו לראות למטה, זה יעלה הרבה!

 

מצפים את החלק החיצוני קלות בקמח (אתה לא רוצה לשלב יותר קמח בבצק, אתה רק רוצה להיות מסוגל להתמודד עם זה). מעבדים את הבצק בעדינות לכדור חלק, מותח את פני השטח ומתוח את הקצוות שמתחת.

 

שים את כדור הבצק על תבנית מאובק קמח תירס ונותן לנוח בטמפרטורת החדר, לא מכוסה, כ- 40 דקות. (אם הבצק בקירור, אפשר לו להתפחה במשך 60 דקות, או עד 90 דקות אם רוצים מבנה פירורי פתוח ואוורירי יותר.) הבצק יתפח מעט. זה עשוי גם להתפשט / לשטח מעט; זה בסדר.

 

הבצק יעלה מעט.

 

אבק בנדיבות את הבצק בקמח. בעזרת סכין חדה, הפוך כמה חתכים עמוקים בגודל 1/2 אינץ 'בבצק.

 

הציב מחבת מתכת על המתלה התחתון של תנור שחומם מראש 450 מעלות. החלק את תבנית האפייה עם הבצק לתנור, ומלא בזהירות את תבנית העוגה המתכת בכוס מי ברז חמים. זה יוצר אדים בתנור. (נסו לעשות זאת במהירות כדי לא להוציא חום מהתנור.) אופים עד שהכיכר חום זהוב, בערך 30 דקות. מצננים לחלוטין.

 

לחם זה נהנה הכי טוב טרי ביום בו הוא מכין. לאחר פרוסה, הניחו את הכיכר החתוכה כלפי מטה על קרש חיתוך או צלחת והשאירו חשופות.

 

כיצד להקפיא

ניתן לחלק את הבצק לשליש ולהקפיא במכלי פלסטיק אטומים עד חודש. מפשירים את הבצק במקרר למשך הלילה, ואז מעצבים, מניחים ואופים כרגיל. ניתן להקפיא את הככרות האפויות בשלמותן או לפרוס אותן. עוטפים בשקית מקפיא רוכסן ומקפיאים עד חודש. להפשרה, הוציאו את הלחם מהמקפיא ותנו לו להגיע לטמפרטורת החדר, כשלוש שעות. מחממים מחדש בתנור בחום של 350 מעלות עד לחימום, בערך 10 דקות.

 

תוכלו להתפנק על מתכון זה בארוחת שף פרטית.

דילוג לתוכן